Daten 5 x datingsites voor mensen met een handicap

Een beperking of handicap en een liefde vinden. Dat is best lastig. Toch heb jij net als ieder ander misschien de behoefte aan een leuke liefdesrelatie of wil je op zoek naar een partner? Internet staat vol datingsites voor mensen met een de beperking, handicap of chronische ziekte. Alle reden om eens poging te wagen en op vrijersvoeten te gaan. De Zonnebloem heeft er alvast 5 voor je op een rijtje gezet.

 

Meteen een klik met vriendschappen

Als laatste: Er wordt vaak gezegd dat er met vriendschappen meteen een klik was, maar wist je dat je minstens 50 uur met iemand door moet brengen, voordat je hem of haar tot  je vrienden rekent. Zo staat in het boek Vriendschap in tijden van eenzaamheid, een ode aan goede vrienden van Selma Franssen. En in een intieme vriendschap moet je minstens tweehonderd uur investeren. Vrienden met iemand worden is een heel langzaam proces.

Bron RTL-nieuws 4 september 2019.

Paradox hierin is dat je als je afhankelijk bent van verzorgers, begeleiders en of Adl. Je zeker meer tijd met hen doorbrengt dan die 200 uur. Meestal mag je vanuit privacyoverwegingen geen vriendschappelijk contact met hen hebben. Logisch misschien, en wie weet, ook beter voor beide partijen… maar wel jammer, want je investeert automatisch wel.

Het is maar goed dat deze spagaat niet fysiek is, dat zou lastig worden met een handicap.