Leervermogen

Leervermogen

Leervermogen gaat over het kunnen opnemen van nieuwe informatie. En ook, of je er dan wat mee kunt doen. Het mooie is dat leervermogen niet statisch is. We zijn niet geboren met een bepaald leervermogen. Door nieuwsgierig te zijn ontwikkel je niet alleen nieuwe kennis en vaardigheden, je ontwikkelt ook je leervermogen.
Door een handicap, aandoening, of gewoon omdat je ouder wordt kan je leervermogen minder worden. Nieuwe, vaak digitale online dingen worden ingewikkeld en je hebt de neiging het over te laten aan anderen. Of je hebt simpelweg moeite met onthouden. Daardoor krijg je niet alleen steeds meer moeite met bepaalde vaardigheden. Omdat je ook je leervermogen niet meer traint, kom je in een neerwaartse spiraal terecht. Blijf dus nieuwsgierig en vraag (of lees, of kijk) door, tot je het snapt of kan. Hieronder geven we nog een serie tips.

Leervermogen
Keuzehulp pijl

Keuzehulp

Pillen innemen

Wat voor soorten hulpmiddelen zijn er om pillen in te nemen en waar let je op? We scoutten de beste hulpmiddelen voor je en zetten de verschillende mogelijkheden op een rij in een onafhankelijke keuzehulp.

Bekijk keuzehulp

Hulpmiddelen bij leervermogen