Keuzehulp loopfietsen voor volwassenen vernieuwd

Keuzehulp loopfietsen voor volwassenen vernieuwd

Keuzehulp loopfietsen voor volwassenen vernieuwd

De Keuzehulp loopfietsen voor volwassenen is een van de meest bezochte pagina’s op de Scouters website. Misschien werd de loopfiets voor volwassenen tot voor kort als kinderachtig, of wellicht helemaal niet als een serieuze oplossing gezien. In elk geval neemt de populariteit van de loopfietsen de laatste tijd snel toe. Als je niet zover meer kunt lopen door evenwicht problemen, omdat je snel moe bent, of als je door knie- of heupklachten niet meer zo ver kunnen komen, werd vroeger al snel naar een rollator gegrepen, terwijl de loopfiets wellicht een betere oplossing is. José Oosterom, ergotherapeut, zocht voor Scouters als gastschrijver alles uit over het zelf kopen en indiceren van een loopfiets voor volwassenen en schreef de nieuwe Keuzehulp.
 

Alle functies en prijzen op een rij

In de Keuzehulp over loopfietsen voor volwassenen vind je zowel informatie over niet-elektrische als elektrische loopfietsen. Er zijn kleine modellen, die je heel gemakkelijk meeneemt in de auto, OV of vliegtuig. Maar er zijn ook loopfietsen met grotere wielen. Die zijn minder makkelijk mee te nemen, maar rijden comfortabeler. Er zijn ook loopfietsen met drie wielen, die zijn nog stabieler. Je vindt in de Keuzehulp een aantal functies, eigenschappen en de prijs in heldere tabellen op een rij. Vanuit de tabel klik je snel door naar de productinformatie van het model waar je meer van wilt weten. Daar staan de meest belangrijke details, zie je reviews van andere gebruikers en soms een testfilm. Van daaruit kun je weer doorklikken naar de fabrikant of leverancier.

Ook vind je in de Keuzehulp uitgebreide informatie over het aanvragen van een loopfiets bij zorgverzekeraar of Wmo en hoe het zit met de verkeersregels als je met een loopfiets loopfiets.

Nieuwe testfilm

Ook maakten we op verzoek van SitGo deze maand een nieuwe testfilm van het meest recente model van de SitGo. We bezochten een kersverse gebruiker van de SitGo.

Hij vertelt over de eerste stappen met de loopfiets en waarom hij voor de SitGo koos.

En wat wil het toeval, juist in deze maand ontvingen we een overzicht van YouTube dat het testfilmpje van de oudere versie inmiddels in 5,5 jaar tijd 32.000x bekeken is op het Scouters YouTube kanaal en daarmee het best bekeken testfilmpje is.

Artikel in Ergotherapie Magazine EM 06 2021

José Oosterom schreef onder redactie van Elly Waaijer en Nico Knibbe van Scouters over de Keuzehulp loopfietsen voor volwassenen voor het Ergotherapie Magazine. Lees het volledig artikel

Nog meer testfilmpjes?

Heb jij een hulpmiddel en vind je het leuk om een testfilmpje te maken meld je bij de redactie van Scouters, dan kunnen we samen kijken of je het zelf doet, of dat we naar je toe komen om een filmpje op te nemen.

Ben jij leverancier van een uniek en / of innovatief product en je wilt ook een testfilm door Scouters laten maken, laat het ons weten, we bespreken graag de mogelijkheden.

 

 
 
Keuzehulp pijl

Keuzehulp

Loopfiets volwassenen

Zoek jij een oplossing om je mobiliteit te vergroten? Binnen- of ook buitenshuis? Er zijn verschillende keuzes te maken wat betreft het ondersteunen van het lopen. Er wordt vaak al snel aan wandelstokken, krukken of een rollator gedacht, maar een loopfiets kan een heel goed alternatief zijn. Zelfs met betere mogelijkheden om je conditie op peil te houden, of langere afstanden af te leggen. De loopfiets komt steeds vaker in...
Bekijk keuzehulp

Gerelateerde hulpmiddelen

Op Scouters vind je meer dan duizend hulpmiddelen om je te helpen bij dagelijkse activiteiten en om beperkingen te compenseren die worden veroorzaakt door een handicap, ouderdom, ziekte of letsel.

Gerelateerde test video's