Sieraden

Een armband van stevig elastiek is natuurlijk handiger dan bijvoorbeeld een zilveren armband met een kleine sluiting. Maar ook die zilveren armband kun je dragen als je die met de sluiting niet goed open en dicht krijgt. Je kan de ene kant van de armband met een klein stukje plakband of pleister op je pols plakken. Je doet de armband om, maakt deze dicht en haalt het plakkertje weer weg. Als het een strak armbandje is kan je ook een stukje touw door de ene kant van de sluiting halen, dan trek je de andere kant ernaar toe. Je kan je armband ook aan één kant aan een haakje vast maken (bijvoorbeeld een paperclip), zodat je je pols ertegenaan kan houden en je de armband met één hand kan sluiten. Er is ook een speciale armbandsluiter die hetzelfde voor je doet.

In deze video op Facebook zie je hoe je een armband met paperclip kan aandoen.

Als dit geen oplossing voor je is, kun je ook je sluiting laten vervangen door magneten bijvoorbeeld. Zo hoef je niet meer te friemelen en kun je toch het sieraad dragen dat je graag draagt. Er zijn ook allerlei armbanden en andere sieraden te koop met een magnetische sluiting.

 

Armband aantrekken

Een ketting om en af doen

Het allerhandigst is het natuurlijk om een ketting zonder sluiting te dragen, eentje die je dus over je hoofd kunt doen. Maar dat is vaak een lange ketting en je wil misschien juist graag een wat kortere dragen. Misschien helpt het je om de ketting van voor te sluiten, zodat je niet achter je hoofd hoeft te reiken. Er zijn kettingen met een magneetsluiting verkrijgbaar, dan klikken de uiteinden zo tegen elkaar. En je kunt de sluiting van je ketting natuurlijk ook laten vervangen door een sluiting met een mechanisme dat makkelijker in het gebruik is.

Een heel andere maar heel fijne tip: raken jouw kettingen ook vaak in de war? Dat voorkom je door in een rietje te stoppen. Inderdaad, dit kan alleen bij kettingen die in een rietje passen. Maar zo omhul je je ketting en kan die niet in de knoop raken.

Oorbellen in en uit doen

Je oorbellen in een gaatje doen is voor veel vrouwen een gedoe. En als je dan ook nog de oorbellen van achter moet vastklemmen… Je kunt oorbelhangers (dus geen knopjes) dragen, die hoef je alleen in je oorgaatje te schuiven. En er zijn meer oplossingen:

  • Oorbellen met magneten die de oorbel aan je oor houden
  • Oorbellen met clips, zodat je ze niet in een gaatje hoeft te doen

Tip: makkelijk je sieraden opbergen

Makkelijk kettingen, riemen of sjaals opbergen? Scouter Ada doet dit altijd aan een gordijnroede aan de binnenkant van haar kast! “Je kan de roede makkelijk optillen om een ketting eraf te pakken. Je kan een ketting ook met een lus over de roede hangen.”

Hulpmiddelen voor sieraden