Ondergoed

Een slip, onderbroek of boxer aantrekken kan lastig zijn. Een helping hand kan je hierbij helpen. Je hebt wel voldoende kracht nodig in je hand om de helping hand te gebruiken. Als je je beide handen kunt gebruiken, maar bukken lastig voor je is, dan kan een sliplift (ja, zo heet die echt) een oplossing voor je zijn. Je slip, boxer of losse pyama of joggingbroek trek je makkelijk met de lift omhoog. Van de sliplift is ook een kleine inklapbare versie om in je koffer mee op reis te nemen, de sliplift travel. Vind je dit te veel gedoe? In Engeland kan je slips met zijsluiting bestellen, dan hoef je niet meer te bukken om ze aan te doen.

Een helping hand, aankleedstok en zelfs een (verlengde) schoenlepel kunnen je helpen je ondergoed weer uit te trekken.

 

Hulpmiddelen bij je ondergoed aandoen

Wist je dat er onderbroeken bestaan met drukknopen aan de zijkant?  Dan hoef je ze niet over je benen omhoog en weer naar beneden te trekken. Super handig! Bekijk innovatieve hulpmiddelen om je ondergoed aan en uit te doen.

Bh aan- en uittrekken

Het kan een behoorlijk gefriemel zijn om je bh aan en uit te trekken. Als het lastig voor je is om de haakjes in elkaar te krijgen, kan het fijn zijn om die te vervangen door een grote knoop of klittenband. Kom je niet zo gemakkelijk op je rug? Sluit je bh dan bij je buik en draai ‘m daarna naar je rug. En er zijn ook bh’s met voorsluiting of zonder sluiting, dat kan ook handig voor je zijn.

Kun je je bh alleen met één hand aantrekken? Dan kan een bh-aantrekhulp handig voor je zijn. Je kunt die zowel gebruiken bij een bh met voorsluiting als achtersluiting. Dit kunststoffen frame hang je om je nek. De ene helft van je bh bevestig je in de haak, die eigenlijk je andere hand vervangt. Zo kun je met één hand de bh sluiten.

Op de hulpmiddelenwijzer staan  aantrekhulpen voor een bh, en onder het kopje alternatieven staat een filmpje met tips hoe je de bh met één hand aan kunt krijgen.

Lukt sluiten helemaal niet, bijvoorbeeld omdat je een blessure aan je vingers hebt, dan kun je ook tijdelijk een sport-bh dragen. Er zijn veel sport-bh’s zonder sluiting, die je dus alleen over je hoofd hoeft te trekken. 

Hulpmiddelen voor ondergoed