Vrije tijd

Wat bestaat er allemaal aan hulpmiddelen en aangepaste spellen om jou een ontspannen middag te bezorgen? Wat dacht je van een gezelschapsspel? Bijvoorbeeld Rummikub, reuze-versies van 4-op-een-rij, Mikado, bingo en natuurlijk kaarten. Handig zijn de kaartspelhouders zodat je zelfs met bevende, onstabiele handen kan meespelen. 

Lees je graag een goed boek in bed, maar krijg je pijn aan je polsen of armen? Zijn de lettertjes vaak zodanig klein dat je moeite hebt om de woorden te lezen? Geen probleem, een kleine aanpassing kan ervoor zorgen dat je optimaal kan genieten van vrije tijd. Veel van deze aanpassingen vind je bij ons op Scouters maar ook hier

Board Game Arena

De makers van Board Game Arena claimen de grootse online bordspelservice van de wereld te zijn. Er zijn Meer dan 8 miljoen tegenstanders om uit te dagen op 500 beroemde bordspellen. Je kunt Azul, Carcassonne, Splendor, 7 Wonders Duel, Agricola, Space Base  spelen, en nog veel meer

Luisterboeken

Het woord zegt het eigenlijk al. In plaats van boeken zelf te lezen worden bij luisterboeken (of in het Engels audiobooks) de tekst voorgelezen. Hierdoor is het mogelijk om boeken te ‘lezen’ zonder fysiek een boek, smartphone of e-reader vast te houden. Handig dus met een beperkte handfunctie, in bed of om te combineren met andere activiteiten of werkzaamheden. Op deze site vind je de verschillende aanbieders.

Het voordeel van e-boeken is dat ze lekker niks wegen, zo kun je gemakkelijk hele dikke boeken lezen zonder last te hebben van het gewicht. Dat kan op je telefoon, iPad of PC. 

Kijk ook eens bij Ik wil beter communiceren, daaronder vind je diverse hulpmiddelen voor mensen met een beperking van zicht of gehoor. Hulpmiddelen voor lezen, schrijven en je hobby uitvoeren, maar ook voor televisie kijken. Als je een indicatie hiervoor hebt, vergoedt je zorgverzekeraar deze hulpmiddelen.

 

Luisterboek