Sporten

Heb je een handicap en wil je graag sporten of bewegen? Uniek Sporten en Gehandicaptensport Nederland helpen je bij het zoeken naar een sportaanbieder bij jou in de buurt. Sporten en bewegen is niet alleen gezond, maar ook erg leuk om te doen! Het is goed voor je conditie, je wordt er fit en vrolijk van én tijdens het sporten kun je nieuwe sociale contacten opdoen. Je beperking hoeft daarbij geen belemmering te zijn.

Zo werd er in 2023 in Apeldoorn een centrum opgericht om kennis te maken met diverse sporten voor mensen met een visuele beperking

In de ' Keuzehulp Handbewogen rolstoelen' vind je een korte beschrijving van de sporten die je in een handbewogen sportrolstoel kunt uitoefenen. En dat zijn veel meer sporten dan je misschien denkt. Je vindt doorverwijzingen naar handige websites waar je over die sporten nog meer kunt lezen, je kunt filmpjes bekijken of je vindt een plek bij jou in de buurt waar je een proefles kunt aanvragen.  Of … je begint gewoon direct enthousiast met sporten.

Onder elke sport zie je in de Keuzehulp direct een aantal sportrolstoelen staan die geschikt zijn voor de genoemde sport. Van daaruit klik je door naar de desbetreffende sportrolstoel en producenten of leveranciers.

Natuurlijk vind je ook informatie over prijzen en mogelijkheden voor financiering van sportrolstoelen.

 

Bijeenkomsten grenzeloos actief x
Keuzehulp pijl

Keuzehulp

Handbewogen sportrolstoelen

Met de Keuzehulp handbewogen sportrolstoelen maken we je wegwijs in de verschillende rolstoelsporten die je kunt beoefenen, hoe je erachter komt welke sport bij jou past en hoe je aan een geschikte handbewogen sportrolstoel komt.
Bekijk keuzehulp