Mobiliteit

Hoe zorg je dat je veilig ergens komt? Hoe sta je beter op? Ook na een val. Hoe loop je beter? Welke rollator is het beste en zijn die er ook in hippe designs? Waar moet je op letten bij het kopen van een rolstoel en welke andere loophulpmiddelen zijn er nog meer? We speurden voor jou de beste oplossingen en hulpmiddelen op om nog beter en veiliger in beweging te blijven en gewoon te kunnen gaan waar jij naar toe wilt. Bekijk ze allemaal! We hebben ze voor je ingedeeld per soort hulpmiddel en / of aktiviteit. En natuurlijk vind je naast de hulpmiddelen ook nog een aantal handige tips.

Mobiliteit

Veilig en beter opstaan, lopen, traplopen, rollen en hoe doe ik dat in het openbaar vervoer

Hoe zorg je dat je veilig ergens komt? Hoe sta je beter op? Ook na een val. Hoe loop je beter? Welke rollator is het beste en zijn die er ook in hippe designs? Waar moet je op letten bij het kopen van een rolstoel en welke andere loophulpmiddelen zijn er nog meer? We speurden voor jou de beste oplossingen en hulpmiddelen op om nog beter en veiliger in beweging te blijven en gewoon kunnen gaan waar jij naar toe wilt. Bekijk ze allemaal! We hebben ze voor je ingedeeld per soort hulpmiddel en / of aktiviteit. En natuurlijk vind je naast de hulpmiddelen ook nog een aantal handige tips.

 

Tip: Schuur je schoenen voor meer grip!

Schuur de zool van je nieuwe schoenen altijd even, voor meer grip met je zool. Zo verklein je de kans op uitglijden. Fijn!

Keuzehulp pijl

Keuzehulp

Elektrische ondersteuning en rolstoelaandrijving

Als je een rolstoel gebruikt kies je vaak voor een handgedreven rolstoel. Deze zijn vaak klein, licht en wendbaar. Maar misschien lukt het je zelf niet goed om een helling op te komen of wat langere afstanden af te leggen en kan je net even wat extra ondersteuning gebruiken. Of kunnen je partner, familie of vrienden wel wat duwondersteuning bij de rolstoel gebruiken. Er zijn verschillende soorten elektrische ondersteuning rolstoel,...
Bekijk keuzehulp