Verlichting

Om vallen te voorkomen moet je kunnen zien waar je loopt. Niet alleen in je huis, ook daarbuiten. Soms kan het handig zijn een zaklamp mee te nemen, of je gebruikt de lamp van je mobiel. Maar vaak is er meer nodig. Denk aan een automatische buitenlamp, glow in the dark, trapverlichting, plintverlichting, etc. Deze lichtgevende tape kun je voor van alles gebruiken, ook voor de drempel of plint van je slaapkamer of badkamer, zodat je 's nachts veiliger het toilet kunt berijken.  Of op de treden van je trap.  De tape is wit maar in het donker gloeit de tape fluoriserend groen op.

Ook bestaan nachtlampjes,  die in het stopcontact blijven zitten, en dankzij de dag en nacht sensor automatisch uit gaan als het licht is en aan als het donker is. Er zit ook een aan- en uit schakelaar op. Het nachtlampje met bewegingssensor gaat branden als je binnen 4,5 meter komt. Na 1 minuut zonder beweging gaat hij ook weer uit. Het lampje gaat alleen aan bij bij beweging in het donker en niet op klaarlichte dag! Beide lampjes kunnen handig zijn als je 's nachts zonder stoten of vallen naar het toilet wilt. 

Nacht oriënterende verlichting is verkrijgbaar bij vrijwel iedere doe-het-zelfwinkel. Je kunt ze ook online kopen door te zoeken op nachtverlichting.

Hulpmiddelen voor verlichting